Güveçte Balık

Güveçte Balık Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet somon (farklı büyük balıkta olabilir)
- 2 adet büyük patates
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 4-5 adet yeşil biber
- 2 yemek kaşığı domates sosu
- 1 yemek kaşığı salça
- Tereyağ
- Sıvıyağ
- Kekik
- Tuz
Güveçte Balık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle güvecimizi yağlayalım.
- Patatesleri yuvarlak formda doğrayalım.
- Güvecimize dizelim.
- Soğanı yuvarlak doğrayıp patateslerin üzerine dizelim.
- Yıkadığımız balıkları üzerilerine koyalım.
- Biberlimiz büyükse ikiye üçe değilse tüm tüm balıkların ortasına yerleştirelim.
- Ayrı kaseye sosu için domates sosunu ve salçayı koyalım içine sarımsak rendeleyelim.
- Baharatını katalım.
- Yarım çay bardağından az su ekleyip karıştıralım.
- Sosu balıkların üzerine sürelim.
- Sürdükten sonra kalan sosa biraz daha su ekleyerek cıvıtalım.
- Diğer materyallerin üzerine dökelim.
- Damak tadınıza nazaran tuzunu dökelim.
- En son tereyağını küçük küçük keserek balıkların üzerine yerleştirelim.
- İlk 10 dakika 200 derecede sonra 180 derecede denetimli bi halde fırında pişirelim.
- Ben güveç kullandım fakat borcam ya da daha çok yapacaklar için tıpkı süreçler fırın tepsisinde de olabilir.
- Balığın lezzetini 2 ye katlayan bir tanım, deneyenlere şimdiden afiyet olsun 😋.
Güveçte Balık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












