Gürcü Usulü Tavuk (Çkmeruli)

Gürcü Metodu Tavuk (Çkmeruli) Tanımı İçin Malzemeler
- 700 gram tavuk pirzola
- 200 ml krema
- 4 diş sarımsak
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet maydanoz
- 4 yemek kaşığı sıvı yağı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Gürcü Yordamı Tavuk (Çkmeruli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuğunun her iki taraftan tuz ve karabiber serpin.Tavada sıvı yağı ısıtın.
- Tavuğu her iki taraftan 15 er dakika pişirin. Pişmiş tavuğu tavadan alın.
- Aynı tavada kalan yağının içine ince kıyılmış sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun.
- Krema ekleyin.
- Tuz, kırmızı ve karabiber ekleyip karıştırın.
- Küçük küçük doğranmış maydanoz ve dereotu ekleyin, bir kaç dakika pişirin.
- Tavukları da tavaya alın, tavadaki sosu kaşık yardımıyla tavuğun üzerine dökün, bu biçimde 5 dakika pişirin.
- Yanında pilav ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Gürcü Yordamı Tavuk (Çkmeruli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









