Günlerce Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye

Günlerce Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram oda ısısında tereyağı
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 adet kabartma tozu
  • 2-2.5su bardağı un ( denetimli ekleyelim ölçü değişebiliyor)
  • 1 yemek kaşığı çörekotu
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu( isteğe bağlı)

Günlerce Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tereyağını sıvı yağı ve yumurtayı yeterlice karıştıralım.
  2. Daha sonra geri kalan gereçleri sırasıyla ekleyelim lakin lütfen unu dikkatli ekleyelim.
  3. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  4. Minik modüller koparalım yuvarlayalım,üzerine yumurta sarısı sürelim.
  5. 185 derecede alt üst ayarda fanlı pişirme programında kızarıncaya kadar pişirelim.

Günlerce Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebze Mezesi
Muzlu Çikolatalı Browni
Etli Kuru Bamya
Bisküvili İrmik Tatlısı
Kışlık Domates Dilimleri
Yaş Pasta
Hdabla | © 2025 |