Günlerce Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye
Günlerce Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda ısısında tereyağı
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 adet kabartma tozu
- 2-2.5su bardağı un ( denetimli ekleyelim ölçü değişebiliyor)
- 1 yemek kaşığı çörekotu
- 1 yemek kaşığı keten tohumu( isteğe bağlı)
Günlerce Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tereyağını sıvı yağı ve yumurtayı yeterlice karıştıralım.
- Daha sonra geri kalan gereçleri sırasıyla ekleyelim lakin lütfen unu dikkatli ekleyelim.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Minik modüller koparalım yuvarlayalım,üzerine yumurta sarısı sürelim.
- 185 derecede alt üst ayarda fanlı pişirme programında kızarıncaya kadar pişirelim.
Günlerce Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









