Güneydoğu Usulü Etli Ekşili Sarma Ve Yaş Dolma

Güneydoğu Yöntemi Etli Ekşili Sarma Ve Yaş Dolma Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için:

  • 1.5 bardak pirinç
  • Yarım bardak bulgur
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 7-8 kısım maydanoz
  • 100 gram yağlı kıyma
  • Yumurta büyüklüğünde kuyruk yağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça (tepeleme)
  • 4 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı yedi türlü baharat
  • 1 adet limon

Sebzeleri;

  • Dolmalık biber
  • Kabak
  • Patlıcan
  • Asma yaprağı

Güneydoğu Yordamı Etli Ekşili Sarma Ve Yaş Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı, sarımsağı, maydanozu ve domatesi küçük küçük doğrayın.
  2. Pirinç ve bulguru karıştırıp yıkayın ve bir tencereye alın üstüne tıpkı hizaya gelecek kadar su koyun ve kaynatın suyu çekince altını kapatın (dolmayı tam pişmiş sevenler için denemenizi öneririm)
  3. Pirinçlerin kırılmaması için kaba alır almaz üstüne yağ gezdirmemiz gerekiyor.
  4. Tüm iç harç gereçlerini bir kaba alıp karıştırıyoruz. Salçanız tuzlu ise tuz eklemenize gerek yok lakin tuzlu değil ise zevkinize nazaran tuz eklemeniz gerekiyor.
  5. Dolmalık zerzevatları oyacak yardımı ile oyuyoruz. Patlıcanları 10 dakika kadar tuzlu suda bekletiyoruz kabaklara ise çatal yardımı ile çizikler atıyoruz.
  6. Yapraklar salamura ise kaynatmakta yarar var tuzlu olabilir fakat taze yaprak ise yalnızca sıcak suya batırıp çıkarmanız kâfi olacaktır.
  7. Sarmaları sarıp dolmaları dolduruyoruz patlıcanlara ve kabaklara bıçak yardımı ile kesikler atabiliriz ki içi hoş pişebilsin.
  8. Tencereye diziyoruz üstü için biraz yağ ve salçayı kavurup, su ekleyebilirsiniz pişerken daha hoş bir lezzet veriyor. Birebir hizaya kadar su ekleyip üstünü dağılmaması için tabakla kapatmak gerekiyor.
  9. Kaynayana kadar yüksek ateş kaynadıktan sonra kısık ateşte 50 dakika yahut 1 saat kadar pişirebilirsiniz (pişme derecesi zevkine bağlı olarak) afiyet olsun.

Güneydoğu Adabı Etli Ekşili Sarma Ve Yaş Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arnavut Ciğeri Tarifi (Videolu)
Pişmaniye Kurabiye
Karnabahar Çorbası
Meyveli Çerezli Kek Tarifi
Körili Zencefilli Tavuk
Sütlaç
Hdabla | © 2025 |