Gulutensiz Ekmek

Gulutensiz Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 gereçli gulutensiz ekmek
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı (200 ml ) tahin
- İstenilen ölçüde tuz
- Yarım tatlı kaşığı karbonat
- Bir kaç damla limon suyu
Gulutensiz Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çırpma kabımıza yumurta,tuz ve tahini alalım el çırpıcısı ile güzelce çırpalım.
- Yarım tatlı kaşığı karbonata limon suyunu damlatıp köpürtelim ekmek harcına ek edelim mikser yardımı ile hemojen bir kıvam alana kadar çırpalım.
- İnce uzun borcam kalıbına yağlı kağıt serip harcımızı dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20/25 dk pişirelim.
- Fırından çıkartmadan evvel kesinlikle kürdan testi yapalım.
- Fırından çıkarttığımız ekmeğin üzerine bez ile örtüp biraz dinlendirelim deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Gulutensiz Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




