Gülüt Kek (Sivas İlimize Ait Muhteşem Bir Tat)

Gülüt Kek (Sivas Vilayetimize İlişkin Süper Bir Tat) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı mısır unu (ince olanından)
- 1,5 su bardağından biraz fazla un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Su bardağı ölçüsü 200 ml
Gülüt Kek (Sivas Vilayetimize İlişkin Süper Bir Tat) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir kaba yumurta ve şekeri alıp mayonez kıvamı alana kadar çırpın. Süt, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpın. Son olarak evvel mısır ununu akabinde olağan un, kabartma tozu ve vanilyayı ek edip güzelce çırpın.
- Yuvarlak bir tepsini tabanını fırça yardımıyla yağlayın hamuru tepsinize boşaltın.
- Önceden ısıtmış olduğunuz 185 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Çıkardığınız keki ılıdıktan sonra dilediğiniz formda kesip, servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun🥰
Gülüt Kek (Sivas Vilayetimize İlişkin Mükemmel Bir Tat) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




