Güllü Lor Böreği
Güllü Lor Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 5 tane yufka
- Yarım kilo koyun loru
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 demet maydanoz
- 1 tane kuru soğan
Üzeri için;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 kase yoğurt
Güllü Lor Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak loru bir kaba alalım.
- Daha sonra maydanoz ile soğanı doğrayalım.
- Daha sonra karabiber tuz salça yağını ekleyip, karıştıralım.
- Sonra maydanoz ile soğanı da ekleyip, karıştıralım.
- Yufkaları ortadan ikiye bölüp içine harcı koyup, gül formu verelim.
- Daha sonra sosunu üzerine sürüp, fırına üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 250 derecede pişirelim.
Güllü Lor Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









