Güllaç ( Tam Ölçülü Enfes )

Güllaç ( Tam Ölçülü Enfes ) Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram güllaç yaprağı
Şerbeti için:
- 700 gram süt
- 1 su bardağı toz şeker (200 ml su bardağı ölçüsü )
Arasına koymak için:
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzerine süslemek için:
- Nar
- Fındık yahut ceviz kırığı
Güllaç ( Tam Ölçülü Enfes ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencerenin içine sütü ve şekeri koyalım ve biraz şeker eriyene kadar kaynatalım.
- Çok kaynatmadan şeker eriyince altını kapatalım.
- Küçük kare borcamın en altına güllaç yapraklarını ( parlak kısmı üstte kalacak ) dizelim. Sütlü şerbetten gezdirelim ve ıslatalım.
- Arasına cevizli tarçınlı karışımdan gezdirelim ve geri kalan güllaç yapraklarını da koyalım. Şerbetin geri kalanını da gezdirelim.
- Soğumaya bırakalım. ( bu esnada üzerini kapatmayıp oda sıcaklığında soğumaya bırakalım ki hamur olmasın ).
- Oda ısısında soğutan tatlımızın üzerine fındık ve nar ile süsleyerek üzerine steç sinema ile kapatıp buzdolabında 2-3 saat bekletip dilimleyerek servis edelim.
Güllaç ( Tam Ölçülü Enfes ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







