Gülen Pasta
Gülen Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- 3 yemek kaşığı kakao
Üzeri için;
- Krem şanti
- Çikolata sosu
Süslemek için;
- Hindistan cevizi üzerine
- Sıkma krem şanti
Gülen Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şekerimizi ve yumurtamızı güzelce köpürene kadar çırpalım .
- Daha sonra sıvı gereçleri de ekleyelim, akabinde un ,kabartma tozu ,vanilyamızı ekleyip güzelce harmanlayalım.
- Kakaomuzu da ekleyelim, yağladığımız tepsi ve kek kalıbına dökelim .
- Döktüğümüz harcımızı 170 derecelik fırına koyalım.
- Kekimiz piştikten sonra birinci sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine krem şantimizi sürelim, daha sonra hazırladığımız çikolata sosunu ılık olacak halde dökelim.
- Hindistan cevizi ve hatta çikolata parçacıkları ile süsleyebilirsiniz.
Gülen Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






