Gülen Pasta

Gülen Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
  • 3 yemek kaşığı kakao

Üzeri için;

  • Krem şanti
  • Çikolata sosu

Süslemek için;

  • Hindistan cevizi üzerine
  • Sıkma krem şanti

Gülen Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şekerimizi ve yumurtamızı güzelce köpürene kadar çırpalım .
  2. Daha sonra sıvı gereçleri de ekleyelim, akabinde un ,kabartma tozu ,vanilyamızı ekleyip güzelce harmanlayalım.
  3. Kakaomuzu da ekleyelim, yağladığımız tepsi ve kek kalıbına dökelim .
  4. Döktüğümüz harcımızı 170 derecelik fırına koyalım.
  5. Kekimiz piştikten sonra birinci sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine krem şantimizi sürelim, daha sonra hazırladığımız çikolata sosunu ılık olacak halde dökelim.
  6. Hindistan cevizi ve hatta çikolata parçacıkları ile süsleyebilirsiniz.

Gülen Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Antep Usulü Kuru Dolma
Fırında Sebzeli Köfte
Patatesli El Açması Börek
Sıvı Yağ İle Nefis Şekerpare
Mayalı Poğaça Kıvamı Harika
Sadece Su İle Sütsüz Açma (Videolu)
Hdabla | © 2025 |