Gül Reçeli

Gül Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram köy gülü
  • 4,5 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı limon tozu

Gül Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Selamün aleyküm:)Öncelikle güllerimizi beyaz olan kısımlarını makasla kesiyoruz ve ayıklayıp, farklı bir kaba alıp, düzgünce yıkıyoruz ben iki kere yıkadım, yıkarken fazla bastırmayın gülleri ki yağı su da gitmesin.
  2. Yıkadıktan sonra süzgeçli bir kaba alın, niyet kurusun. Akabinde kuruyan gülleri yarım bardak toz şeker ile 1 çay kaşığı limon tozu ile bulayıp güzelce ellerimizle yediriyoruz sonra güller zati yaparken süzülecektir.
  3. Ardından üstü kapalı bir kap alıyoruz plastik olmamasına dikkat edelim cam yahut çelik kullanırsanız daha uygun olur buzdolabında 1 gün bekletelim, sonra şeker ile suyumuzu bir tencereye alıp kaynatalım, kaynamaya başlayınca 15 dakikaya yakın tekrar kaynatalım baklava şerbeti kıvamını alsın.
  4. Ardından gülleri ekleyip karıştırıp, kısık ateşte 30 dakikaya yakın pişirelim, pişirirken o kadar güzel ve hoş bir kokuya maruz kalıyorsunuz ki ben çok sevdim ve severek yaptım.
  5. Yoğun bir kıvam alınca, altını kapatalım ve soğumaya bırakalım. Sıhhat ve afiyetle:).

Gül Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kare Borcamda Bol Soslu Islak Kek
Dikdörtgen Pandispanyadan Yuvarlak Pasta
Kabak Graten
Patatesli Tavuk Kanat
Pudingli Ekşi Kremalı Milföy
Tavada Yalancı Su Böreği (Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık)
Hdabla | © 2025 |