Gül Lokumlu Kifla

Gül Lokumlu Kifla Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 yumurta akı
  • 1 fiske tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağı
  • 1 kabartma tozu
  • 3.5 su bardağı un

İç harcı için;

  • 16 adet gül lokumu

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı süt

Gül Lokumlu Kifla Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kapta süt, şeker ve mayayı karıştıralım. 5 dk bekleyelim.
  2. Yumurta akını, tuzu, kabartma tozunu, sıvı yağının yarısını ve unu ek edelim.
  3. Hamuru yoğuralım.
  4. Kalan sıvı yağını yavaş yavaş hamura yoğurarak ekleyelim.
  5. Üzerini streçleyelim ve yarım saat mayalanmaya bırakalım.
  6. Hamuru iki modüle ayıralım.
  7. Oklavayla açalım ve her ikisini de sekiz kesimlere ayıralım.
  8. İç harcını koyalım saralım.
  9. Yarım saat mayalanmaya bırakalım.
  10. Üzerine yumurtalı karışımı sürelim ve 180 derecede kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun🥰.

Gül Lokumlu Kifla Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Balık Köftesi
Ezegelin Çorbası
Kırmızı Pancar Mezesi
Çatlayan Limonlu Kurabiye Tarifi
Tam Kıvamında Mercimek Köftesi
Fit Tavuk Dürüm
Hdabla | © 2025 |