Gül Böreği (Patatesli)

Gül Böreği (Patatesli) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
Sosu için;
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 6-7 yemek kaşığı yoğurt
İç harcı için;
- 3-4 adet patates
- 5-6 kol maydanoz
- Tuz
- Pul biber
Üzerine;
- 1 adet yumurta
- Çörek otu
Gül Böreği (Patatesli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri suya koyup haşlayalım.
- Haşlanan patatesleri ezelim.
- İçerisine baharat ve maydanoz ekleyelim.
- Yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı karıştıralım.
- Yufkayı tezgaha serelim. 4 eşit modüle bölelim.
- Üzerine yoğurtlu karışımı sürelim ve her tarafa yayalım.
- Ucuna patates koyalım ve yuvarlayalım. Gül biçimini verelim.
- Tepsimize dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim ve çörek otu serpelim.
- 180 derecelik fırında yaklaşık 20 -25 dk kadar pişirelim.Afiyet olsun ✌️.
Gül Böreği (Patatesli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

