Gül Böreği (Ispanaklı Ve Peynirli)

Gül Böreği (Ispanaklı Ve Peynirli) Tanımı İçin Malzemeler

  • Malzemeler

Börek için

  • 3 adet yufka

İç harcı için

  • 1 bağ ıspanak (300-350 gram)
  • 250 gram lor peyniri
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Yarım su bardağından biraz az su

Sosu için

  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım şişe soda
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta

Gül Böreği (Ispanaklı Ve Peynirli) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ispanakların saplarını ayıklayın, yapraklarını büyüklüğüne nazaran ikiye ya da üçe bölün ve düzgünce yıkayıp kurulayın.
  2. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile kavurun. Kavrulan soğanların üzerine salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  3. Ardından ıspanakları ekleyin ve yavaşça soteleyin. Lor peynirini ek edip karıştırın.
  4. İç harcın üzerine yarım su bardağından biraz az suyu ekleyin. Peynirin tuzuna nazaran tuz ölçüsünü ayarlayın ve baharatları ekleyin. Hazırladığınız iç harcı bir kenara alın.
  5. Sos için yoğurt, soda, sıvı yağ ve yumurtayı bir kapta çırpın.
  6. Yufkaları dörde bölün. Hazırladığınız sostan sürerek yufkanın her yerine yayın.
  7. Yufkanın üzerine ıspanaklı peynirli harcı şerit halinde yerleştirin. Rulo biçiminde sarıp bir ucundan içe yanlışsız kıvırarak gül hali verin.
  8. Börekleri uygun bir tepsiye dizin. Kalan sosu böreklerin üzerine dökün. Sosların güzelce çekmesi için üzerini pak bir bezle örtüp 30-45 dakika dinlendirin. Vaktiniz yoksa bekletmeden de pişirebilirsiniz.
  9. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin (fırın müddeti değişiklik gösterebilir, denetimli pişirin)

Püf noktaları;Ispanakları yeterlice yıkayıp kurutun, fazla su bırakmaları böreğin hamurlaşmasına neden olabilir. Lor yerine beyaz peynir yahut kaşar peyniri de tercih edebilirsiniz. Börekleri sosladıktan sonra dinlendirmek lezzetini artırır. Daha çıtır ve kızarmış bir görünüm için pişirmeden evvel böreklerin üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz. Fırından çıkan börekleri birkaç dakika dinlendirip o denli servis edin; böylelikle iç harcı dağılmadan sunabilirsiniz.

Gül Böreği (Ispanaklı Ve Peynirli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Mantarlı Pilav Yatağında Bonfile
Pratik Mercimek Çorbası
Karnabörek (Karnabahar Böreği)
Milföyden 1 Tepsi Börek
Patlıcan Lazanya
Yaş Pasta Lezzetinde Bisküvili Pasta (Videolu)
Hdabla | © 2025 |