Gül Böreği

Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tam dolu tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 5 su bardağı un

Açmak için;

  • Nişasta

İçi için;

  • Ezine peyniri

Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm materyalleri karıştır en son unu ekleyip uygunca yoğur ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur elde et.
  2. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopar. Çay tabağı büyüklüğünde aç. Ortasına nişasta serp ve bütün bezeleri üst üste koy üzerini poşet ile kapat. 1 saat bu türlü dinlensin.
  3. Bir tane bezeyi alıp, üzerine bir yemek kaşığı nişasta koyup açmaya başlıyorum yufkayı kaldırdığımda ardı görünene kadar açıyorum.
  4. Dört eşit kesime bölüyorum ve üçgen formundaki modülün üzerine baş ve işaret parmağımı koyup gül rengi vermek için çevirerek toparlıyorum yufkayı içine ceviz koyup, üzerini dışta kalan modüllerle kapatıyorum.
  5. Tepsiye diziyoruz üzerine yumurta sarısı sürüp, fırına veriyoruz 180°’de üzeri kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun💫

Not:Su bardağı ölçüm 200 ml Çay bardağı ölçüm 100 ml

Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Banana Bread
Ek Gıda Dönemi Kahvaltı
Limonlu Kurabiye
Vişneli Çikolatalı Kek
Fırında Çöp Şiş Tavuk Patates
Kıymalı Patates Tava
Hdabla | © 2025 |