Gül Böreği
Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tam dolu tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 5 su bardağı un
Açmak için;
- Nişasta
İçi için;
- Ezine peyniri
Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm materyalleri karıştır en son unu ekleyip uygunca yoğur ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur elde et.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopar. Çay tabağı büyüklüğünde aç. Ortasına nişasta serp ve bütün bezeleri üst üste koy üzerini poşet ile kapat. 1 saat bu türlü dinlensin.
- Bir tane bezeyi alıp, üzerine bir yemek kaşığı nişasta koyup açmaya başlıyorum yufkayı kaldırdığımda ardı görünene kadar açıyorum.
- Dört eşit kesime bölüyorum ve üçgen formundaki modülün üzerine baş ve işaret parmağımı koyup gül rengi vermek için çevirerek toparlıyorum yufkayı içine ceviz koyup, üzerini dışta kalan modüllerle kapatıyorum.
- Tepsiye diziyoruz üzerine yumurta sarısı sürüp, fırına veriyoruz 180°’de üzeri kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun💫
Not:Su bardağı ölçüm 200 ml Çay bardağı ölçüm 100 ml
Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














