Grisini

Grisini Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 2 yemek kaşığı keten tohumu
  • 3 yemek kaşığı kabak çekirdeği
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 su bardağı tam buğday unu yahut 1 su bardağı ve 2 yemek kaşığı olağan un
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 yumurtanın beyazı
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı ay çekirdek

Grisini Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yulaf ezmesini keten tohumunu ve kabak çekirdeğini rondodan geçirerek un haline getirelim.
  2. Bir kaba alalım ve içerisine tüm materyalleri ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  3. Hamurumuzdan kesimler alıp ince çubuklar haline getirip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yerleştirelim.
  4. Üzerine çırptığımız yumurta beyazını sürüp çekirdek ve susam serpiştirelim .
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dk pişirelim sonrada 150 derecede bi 10 dk daha pişirelim ve grisinilerimiz hazır afiyet olsun ❤️

Not: şayet kalın çubuk yaparsanız süreyi iki katına çıkartın.

Grisini Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tel Tel Ayrılan Açma Tarifi (Videolu)
Paneli Kabak (Videolu)
Ispanaklı Kardelen Pasta
Grip Savar Portakallı Muhallebi
Patetes Yatağında Patlıcan
Yulaflı Çıtır Omlet
Hdabla | © 2025 |