Grisini
Grisini Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 2 yemek kaşığı keten tohumu
- 3 yemek kaşığı kabak çekirdeği
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 su bardağı tam buğday unu yahut 1 su bardağı ve 2 yemek kaşığı olağan un
- 1,5 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- 1 yumurtanın beyazı
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı ay çekirdek
Grisini Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yulaf ezmesini keten tohumunu ve kabak çekirdeğini rondodan geçirerek un haline getirelim.
- Bir kaba alalım ve içerisine tüm materyalleri ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Hamurumuzdan kesimler alıp ince çubuklar haline getirip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yerleştirelim.
- Üzerine çırptığımız yumurta beyazını sürüp çekirdek ve susam serpiştirelim .
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dk pişirelim sonrada 150 derecede bi 10 dk daha pişirelim ve grisinilerimiz hazır afiyet olsun ❤️
Not: şayet kalın çubuk yaparsanız süreyi iki katına çıkartın.
Grisini Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















