Gravy Soslu Bonfile

Gravy Soslu Bonfile Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram bonfile
  • 1 tutam kekik

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Gravy Soslu Bonfile Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bonfilemize gerili önlü karabiber ve tuz döküp, 5-10 dakika marine edelim.
  2. 1 yemek kaşığı zeytinyağı döküp tavamızı yüksek ateşte ısıtalım.
  3. Isınmış tavaya eti atalım ve artlı önlü 5 dakika yüksek ateşte mühürleyerek pişirelim.
  4. Pişen eti bir tabağa alıp dinlendirelim.
  5. Gravy sosu için sos tenceremize 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip ısıtalım.
  6. Eriyen yağın içerisine 2 yemek kaşığı unu döküp kavuralım. Rengi baya koyu olmakıdır, kahverengiye gerçek dönmelidir. Sosun rengi unun kavrulmasından alacaktır.
  7. Rengi kahverengiye dönen kavrulmuş unumuzun üzerine yavaş yavaş et suyumusu koyarak karıştıralım.
  8. Bu ortada 1 yemek kaşığı unu içerisine ekleyelim. Kıvam alana kadar karıştıralım.
  9. Dinlenen etimizi jülyen keserek üzerine sosumuzu dökelim. Kekiği üzerine serpiştirelim.Afiyet olsun.

Gravy Soslu Bonfile Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Yoğurt (Diyete Uygun)
Afyon Kaymağı
Fındıklı Kurabiye
İçi Kaymaklı Kahveli Nefis Tatlı
Mayasız Çiğ Börek
Tavuklu Soğanlı Mayalı Pide
Hdabla | © 2025 |