Gravy Soslu Bonfile
Gravy Soslu Bonfile Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram bonfile
- 1 tutam kekik
Sos için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı et suyu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Gravy Soslu Bonfile Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bonfilemize gerili önlü karabiber ve tuz döküp, 5-10 dakika marine edelim.
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı döküp tavamızı yüksek ateşte ısıtalım.
- Isınmış tavaya eti atalım ve artlı önlü 5 dakika yüksek ateşte mühürleyerek pişirelim.
- Pişen eti bir tabağa alıp dinlendirelim.
- Gravy sosu için sos tenceremize 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip ısıtalım.
- Eriyen yağın içerisine 2 yemek kaşığı unu döküp kavuralım. Rengi baya koyu olmakıdır, kahverengiye gerçek dönmelidir. Sosun rengi unun kavrulmasından alacaktır.
- Rengi kahverengiye dönen kavrulmuş unumuzun üzerine yavaş yavaş et suyumusu koyarak karıştıralım.
- Bu ortada 1 yemek kaşığı unu içerisine ekleyelim. Kıvam alana kadar karıştıralım.
- Dinlenen etimizi jülyen keserek üzerine sosumuzu dökelim. Kekiği üzerine serpiştirelim.Afiyet olsun.
Gravy Soslu Bonfile Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













