Gözleme

Gözleme Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 6 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

İç harcı için:

  • 2 demet pazı yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 2 tane kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz

Üzeri için:

  • Tereyağı

Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için yoğurma kabına unu alalım. Üzerine ılık suyumuzu sıvı yağımızı ve tuzu ekleyerek yoğuralım. Ele yapışan bir hamur elde ettikten sonra üzerini streçle kapatıp biraz bekleyelim.
  2. Pazı yapraklarını temizleyip yıkayalım ince bir biçimde kıyalım. Soğanlarıda ince doğrayarak pazı yapraklarıyla karıştırıp baharatları ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
  3. Dinlenen hamurumuzdan ufak bezeler elde edip açmaya başlayalım. Hafif unlanmış tezgah üzerinde bezeleri oklava yardımıyla tabak büyüklüğünde açın. Hamuru incecik açın ve fazla ununu elinizle hamurun üzerinden alın.
  4. Açılan bezenin ortasına yaptığınız harçtan koyup ay biçiminde gözlemeleri, yanmaz-yapışmaz tabanlı teflon bir tavada, üzerine hafif yağ sürerek ve zıt yüz ederek pişirin.
  5. Pişen gözlemenin üzerine tereyağını sürüp üstünü örterek kenarda bekletin. Tüm bezeleri tıpkı formda pişirin. Gözlemenin yanında ayran yada çay hoş olur. Afiyet olsun.

Not:Farklı iç gereç kullanabilirsiniz patates, peynir, lor, kaşar.

Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bebekler İçin Sebzeli Pirinç Maması
Sebzeli Tavuk Yemeği
Kuru Domatesli Kuru Fasülye
Karnabaharlı Fırında Tavuk
Kaşık Güzeli Tarifi
Bayram Kahvaltısı
Hdabla | © 2025 |