Gözleme
Gözleme Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 6 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
İç harcı için:
- 2 demet pazı yaprağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 2 tane kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
Üzeri için:
- Tereyağı
Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için yoğurma kabına unu alalım. Üzerine ılık suyumuzu sıvı yağımızı ve tuzu ekleyerek yoğuralım. Ele yapışan bir hamur elde ettikten sonra üzerini streçle kapatıp biraz bekleyelim.
- Pazı yapraklarını temizleyip yıkayalım ince bir biçimde kıyalım. Soğanlarıda ince doğrayarak pazı yapraklarıyla karıştırıp baharatları ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
- Dinlenen hamurumuzdan ufak bezeler elde edip açmaya başlayalım. Hafif unlanmış tezgah üzerinde bezeleri oklava yardımıyla tabak büyüklüğünde açın. Hamuru incecik açın ve fazla ununu elinizle hamurun üzerinden alın.
- Açılan bezenin ortasına yaptığınız harçtan koyup ay biçiminde gözlemeleri, yanmaz-yapışmaz tabanlı teflon bir tavada, üzerine hafif yağ sürerek ve zıt yüz ederek pişirin.
- Pişen gözlemenin üzerine tereyağını sürüp üstünü örterek kenarda bekletin. Tüm bezeleri tıpkı formda pişirin. Gözlemenin yanında ayran yada çay hoş olur. Afiyet olsun.
Not:Farklı iç gereç kullanabilirsiniz patates, peynir, lor, kaşar.
Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















