Gözleme

Gözleme Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 6 su bardağı un
  • 2,5 su bardağı ılık su (500 ml)
  • 1 paket yaş yahut kuru maya
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı süt

İç harcı için;

  • 1 paket lor peyniri yahut çökelek
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz

Yağlamak için;

  • Tereyağ yahut margarin

Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir kap içerisine un, maya, tuzu ek edip karıştırıyoruz.
  2. Yaptığım hamuru sineye un serperek bezelere ayırıp 30 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
  3. İç harç materyallerini karıştırarak hazırlıyoruz.
  4. Daha sonra yaptığım bezeleri açıyoruz.
  5. İç harcını koyup ağzını yumuyoruz ve tavada yada sacda pişiriyoruz.
  6. Pişen gözlemelerimizin üzerini yağlıyoruz servise hazır, afiyet olsun.

Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Adana Kebap
Çok Lezzetli Elmalı Kereviz Salatası – Kolay Ve Pratik (Videolu)
Tek Tavada Islak Kek
Cevizli Patlıcan Mezesi (Nigvziani Badrijani) Gürcü Mutfağı
Sütlü Kolay Revani
Akşam Yemeği Kıymalı Patates
Hdabla | © 2025 |