Gömme (Kırma) Börek,Göçmen Böreği,Cıyırma

Gömme (Kırma) Börek,Göçmen Böreği,Cıyırma Tanımı İçin Malzemeler
Böreğin üzeri için;
- 1 adet yumurta
- 1 küçük kase süt kaymağı (yoksa 200ml krema)
- 1 küçük kase yoğurt
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Yufkaları ıslatmak için;
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Börek için;
- 4 adet yufka
- 1 kase ekşimik (lor)
Gömme (Kırma) Börek,Göçmen Böreği,Cıyırma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yufkayı masaya serelim.
- Sütle zeytinyağını karıştırıp yufkayı ıslatalım.
- Arasına peynir koyup ikiye katlayalım iki ucundan tutarak pile pile içe yanlışsız kıvıralım.
- 4 parmak genişliğinde keserek yağlanmış tepsiye dizelim.
- Üzeri için bütün gereçleri karıştıralım.
- Kaşıkla pilelerin de içine gelecek formda her yerini sosla kapatacak biçimde üzerine sürelim.
- 180 derecede börek ayarında altı üstü kızarana dek pişirelim.
Gömme (Kırma) Börek,Göçmen Böreği,Cıyırma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





