Gömme (Kırma) Börek,Göçmen Böreği,Cıyırma

Gömme (Kırma) Börek,Göçmen Böreği,Cıyırma Tanımı İçin Malzemeler

Böreğin üzeri için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 küçük kase süt kaymağı (yoksa 200ml krema)
  • 1 küçük kase yoğurt
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Yufkaları ıslatmak için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Börek için;

  • 4 adet yufka
  • 1 kase ekşimik (lor)

Gömme (Kırma) Börek,Göçmen Böreği,Cıyırma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yufkayı masaya serelim.
  2. Sütle zeytinyağını karıştırıp yufkayı ıslatalım.
  3. Arasına peynir koyup ikiye katlayalım iki ucundan tutarak pile pile içe yanlışsız kıvıralım.
  4. 4 parmak genişliğinde keserek yağlanmış tepsiye dizelim.
  5. Üzeri için bütün gereçleri karıştıralım.
  6. Kaşıkla pilelerin de içine gelecek formda her yerini sosla kapatacak biçimde üzerine sürelim.
  7. 180 derecede börek ayarında altı üstü kızarana dek pişirelim.

Gömme (Kırma) Börek,Göçmen Böreği,Cıyırma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Efsane Bisküvili Pasta Tarifi (Videolu)
Karadeniz Yağlısı
Körili Mercimek Çorbası
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar
Sebzeli Börek
Lazanya
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet