Katmer Çörek

Katmer Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 4.5 su bardağı un
- 2.su bardağı ılık süt
- 2.5 yemek kaşığı yoğurt
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
Arasını yağlamak için;
- 125 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzerine ;
- 1 adet yumurta
Katmer Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unu yoğurma kabına alalım ,ılık süt, yoğurt, kabartma tozunu ,tuzu ekleyip yoğuralım.
- Çok katı olmayan bir hamur olacak güzelce yoğuralım.
- Son evrede hamuru toparlamak için elimizi yağlayıp tekrar yoğurup üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirip tezgaha alalım.
- Hamuru 5 kesime ayıralım, un yardımıyla hazır yufka büyüklüğünde açalım ,katlayıp bir kenara alalım.
- Tüm bezeleri açtıktan sonra 3 kaşık yağ döküp yağlayıp her yerine sürelim .
- Diğer bezeyi onun üzerine serip onuda yağlayalım tüm bebeleri bu halde yağlayıp en son bezeyide yağlayıp kenarlarından çekiştirip biraz daha büyütüp rulo yapıp daha sonra kendi etrafında dolayıp bir servis tabağına koyup poşete geçirip buzdolabına alalım, 1 saat bekletelim .
- Tekrar çıkarıp oklava yada merdane yardımıyla ortadan kenarlara gerçek biraz açıp yağlı kağıt serili tepsiye alıp 1 yumurtayı üzerine kırıp elimizle yayalım .
- Çatalla çizik atalım ,180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim, sıcakken tüketilir ,bu çörek fırından çıkınca sıcak sıcak yenilir.
Katmer Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












