Gömlekli Köfte
Gömlekli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
İç köfte harcı:
- 500 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı ince bulgur yahut galeta unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 diş sarımsak rendesi (isteğe bağlı)
Sıvı hamur (bulamaç hamur):
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt (yoğurtla da yapılabilir, daha kıtır olur)
- 1 su bardağı un (kontrollü eklenir, akışkan olmalı)
- 1 çay kaşığı karbonat yahut kabartma tozu
- Tuz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Gömlekli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfte gereçlerinin hepsini yoğurun, ceviz büyüklüğünde köfteler yapın.
- 4-5 yemek kaşığı un eklediğiniz tepsiye atıp sallayarak unlanmasını sağlayın kızartmaya hazır hale getirin.
- Bulamaç gereçlerinin hepsini karıştırıp akışkan bir hamur elde edin şayet hamur katılaşırsa su ek edip çok az açın ben yoğurt suyu ekledim bu önemli manada hamurun piştikten sonra çıtırlaşmasına yardımcı oluyor.
- Köfteleri bulamaca batırıp kızartın altın rengini alan köfteleri genişçe bir kabın altına kağıt havlu sererek yağından arınmasını sağlayın .
- Sonra dilerseniz sarımsaklı yoğurtla ve eriteceğiniz tereyağ ve nane ile renklendirerek lezzeti katlayabilirsiniz .
- Dilerseniz de sadede servis yapabilirsiniz biz her iki halinide sevdik fakat sarımsaklı yoğurt inanılmaz yakıştı şimdiden afiyet olsun.
Not; Kızartmak için ben zeytin yağı kullandım sarımsaklı yoğurt servis teklifidir tereyağında nane ve pul biber de ekleyebilirsiniz.
Gömlekli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









