Gofret Kurabiye

Gofret Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı kavrulmuş un
  • 2 su bardağı un

Üzeri için:

  • 60 gram eritilmiş çikolata

Gofret Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 su bardağı unu orta ateşte daima karıştırarak rengi değişene kadar kavuralım. Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  2. Bir kapta margarin ve pudra şekerini güzelce yoğuralım. Akabinde mısır nişastası, fındık, kabartma tozu, vanilya, kavrulmuş un, olağan unu katıp güzelce yoğurmaya devam edelim. Hamurunun çok sert olmaması gerekiyor. Yumuşak bir kıvam elde edelim.
  3. Güzelce yuvarlak form verdiğimiz kurabiyelerimizi 185 derecelik fırında denetimli bir formda 15 dakika pişirelim (bu müddet kullanmış olduğunuz fırına nazaran değişiklik gösterecektir)
  4. Pişen kurabiyelerimizi soğumaya bırakalım. Akabinde erittiğimiz çikolatalarla güzelce süsleyelim. Afiyet olsun 😋

Gofret Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Viral Tatlı Spoonful Tarifi (Kaşık Tatlısı)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pancar Tarator
Tavuk Tandır Düdüklüde
Bulgur Pilavım
Gofret Kurabiye
Kaşar Peynirli Çıtır Milföy Susamlı Simitler
Pırasalı Sebze Çorbası (Pırasayı Sevmeyen Kalmasın)
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.