Gofret Kurabiye

Gofret Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin yahut tereyağ (oda sıcaklığında olmalı mutlaka)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı sirke (üzüm sirkesi kullandım)
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tuzu
  • 1 çay bardağı fındık ve ceviz karışımı
  • Un

Gofret Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir buçuk su bardağı unumuzu tavamıza alarak hafif renk değiştirene kadar kavuralım.
  2. Hafif kokusu çıkmaya başladığında bir çay bardağı rondodan çektiğimiz fındığımızı da ekleyerek bir iki dakika daha kavurup altını kapatalım ve bir tepsiye alarak soğumaya bırakalım.
  3. Diğer gereçlerimizi yoğurma kabımıza alarak karıştıralım ( mikserle çırparsanız daha hoş olur).
  4. Daha sonra üzerine kavurduğumuz un ve fındık karışımını da ekleyelim.
  5. Üzerine un eklemeye devam ederek kulak göğsü yumuşaklığında hoş bir hamur elde edelim.
  6. Dilediğimiz biçimi vererek tepsimize alalım. ( örnek olarak fotoğraf ekledim kendi verdiğim formları ve en kolay süslenenleri ).
  7. Önceden ısıtılmış 170°fırında pembe bir renk alana dek pişirelim ve dilediğimiz üzere süsleyebiliriz 🙂 isterseniz yalnızca pudra şekeri eleyerek de servis edebilirsiniz.

Afiyet bal şeker olsun :)).

Gofret Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Tavada Makarna Böreği
Patatesli Sucuklu Yumurta
Zerdeçallı Pirinç Pilavı-Muhteşem Sarı Pilav (Videolu)
Kabak Sote
Meşhur Karaköy Balık Dürüm
Çi Börek (Çiğ Börek)
Hdabla | © 2025 |