Gofret Kurabiye
Gofret Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin yahut tereyağ (oda sıcaklığında olmalı mutlaka)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı sirke (üzüm sirkesi kullandım)
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tuzu
- 1 çay bardağı fındık ve ceviz karışımı
- Un
Gofret Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir buçuk su bardağı unumuzu tavamıza alarak hafif renk değiştirene kadar kavuralım.
- Hafif kokusu çıkmaya başladığında bir çay bardağı rondodan çektiğimiz fındığımızı da ekleyerek bir iki dakika daha kavurup altını kapatalım ve bir tepsiye alarak soğumaya bırakalım.
- Diğer gereçlerimizi yoğurma kabımıza alarak karıştıralım ( mikserle çırparsanız daha hoş olur).
- Daha sonra üzerine kavurduğumuz un ve fındık karışımını da ekleyelim.
- Üzerine un eklemeye devam ederek kulak göğsü yumuşaklığında hoş bir hamur elde edelim.
- Dilediğimiz biçimi vererek tepsimize alalım. ( örnek olarak fotoğraf ekledim kendi verdiğim formları ve en kolay süslenenleri ).
- Önceden ısıtılmış 170°fırında pembe bir renk alana dek pişirelim ve dilediğimiz üzere süsleyebiliriz 🙂 isterseniz yalnızca pudra şekeri eleyerek de servis edebilirsiniz.
Afiyet bal şeker olsun :)).
Gofret Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









