Gofret Kurabiye

Gofret Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin yahut tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
- Yeteri kadar un
Gofret Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 1,5 su bardağı unu kokusu çıkana kadar orta ateşte kavuralım.
- Cevizi ek edip bir iki dk daha kavuralım ve soğuması için kenara alalım.
- Diğer yanda kalan tüm malzemeyi mikserle çırpalım krema kıvamına gelsin.
- Sonrasında kavurduğumuz unu ekleyip karıştıralım.
- Kıvam bulana kadar yavaş yavaş un ekleyerek hamurumuzu yoğuralım.
- Dilediğimiz biçimi verip tepsiye dizelim.
- 180 derece fırında altı pembeleşinceye kadar pişirelim.
- İster pudra şekerine bulayalım istersek çikolataya batıralım.
- Sade haliyle de kusursuz bir kurabiye. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Gofret Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










