Glütensiz Tuzlu Kurabiye

Glütensiz Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram (1,5 su bardağı) glütensiz un
  • 6 gram (2 çay kaşığı ) yemeklik tuz
  • 6 gram (2 çay kaşığı ) şeker (esmer)
  • 2 gram ( 1/2 (yarım) çay kaşığı)kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • 75 gram sade yağ (ya da tereyağı)
  • 10ml (1 yemek kaşığı ) su
  • 1 tatlı kaşığı chia tohumu
  • 1 tatlı kaşığı keten tohumu
  • 20 gram susam

Glütensiz Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta sarısı ve susam hariç öbür bütün gereçleri bir kapta güzelce yoğuruyoruz.
  2. Hamur kıvam alınca içine keten tohumu ve chia tohumunu ekliyoruz.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alarak hal veriyoruz.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında 15-20 dk pişiriyoruz.

Not: ben un olarak karabuğday unu kullandım.

Deneyenlere şimdiden afiyetler olsun.

Glütensiz Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Puf Poğaça (Videolu)
Sütlü Kabak Çorbası
Köri Soslu Kremalı Mantarlı Tavuk
Sponfull
Fıstık Ezmeli Yulaflı Sağlıklı Atıştırmalık Toplar
Kaşarlı Patates
Hdabla | © 2025 |