Glütensiz Tuzlu Kurabiye

Glütensiz Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram (1,5 su bardağı) glütensiz un
- 6 gram (2 çay kaşığı ) yemeklik tuz
- 6 gram (2 çay kaşığı ) şeker (esmer)
- 2 gram ( 1/2 (yarım) çay kaşığı)kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 75 gram sade yağ (ya da tereyağı)
- 10ml (1 yemek kaşığı ) su
- 1 tatlı kaşığı chia tohumu
- 1 tatlı kaşığı keten tohumu
- 20 gram susam
Glütensiz Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta sarısı ve susam hariç öbür bütün gereçleri bir kapta güzelce yoğuruyoruz.
- Hamur kıvam alınca içine keten tohumu ve chia tohumunu ekliyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alarak hal veriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında 15-20 dk pişiriyoruz.
Not: ben un olarak karabuğday unu kullandım.
Deneyenlere şimdiden afiyetler olsun.
Glütensiz Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
