Glutensiz Tuzlu Burger Ekmeği
Glutensiz Tuzlu Burger Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı glütensiz un karışımı ( schar b mix)
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 paket instant maya (10 g)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık süt
- ½ su bardağı ılık su
- 1 yumurta akı (hamura)
- 1 yumurta sarısı (üzeri için)
Glutensiz Tuzlu Burger Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Maya + şeker + ılık süt & suyu karıştırın, 5 dk bekletin.
- Ayrı kapta un, nişasta, tuzu karıştırın.
- Ortasını açıp sıvı yağ, yumurta akı ve mayalı karışımı ekleyip, mikserle çırpın. (kek hamuru kıvamında olacak. ).
- Hamuru spatula yardımıyla yağlı kağıt serili tepsiye küçük modüller halinde koyun. (isterseniz kaşıkla 6–8 adet modül yapabilirsin)
- Üstünü ört, 30-35 dk ılık yerde mayalandırın.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam/çörek otu serpebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 190°c fırında 20-22 dk pişirin. (küçük oldukları için büyük somundan daha çabuk pişer. ).
- Fırından çıkınca üzerlerini bezle örtün, yumuşacık kalırlar.
•••••püf noktaları•••••
Küçük yaptığınızda çocukların beslenme çantası için çok uygun olur. Ben büyük yapmayı tercih ettim kızım burger sevdiği için.
İsterseniz ortasına peynir, zeytin, jambon üzere dolgular koyup poğaça üzere de yapabilirsiniz.
Üzerini bezle örtmeyi unutmayın kabuğu sertleşmez.
Küçük somunları düzgün hal vermek için birkaç püf noktası:
• Islak el / spatula: hamuru eline değil, ıslattığın spatula yahut kaşıkla kesimler halinde alıp tepsiye bırakabilirsin. Böylelikle yapışmaz ve daha yuvarlak olur.
• Yağlı kağıt üstünde form verme: hamuru parçaladıktan sonra kaşığın zıddıyla yavaşça bastırıp yuvarlak hal verebilirsin.
• Kalıp kullanma: muffin kalıbına ya da küçük fırın kaplarına paylaştırırsan halleri çok düzgün çıkar.
• Üzerini düzeltme: en son elini hafif ıslatıp üstlerini okşar üzere düzeltirsen fırında pürüzsüz kabarır. Fırında kabarınca esasen halleri daha hoş toparlanır 🥰.
Glutensiz Tuzlu Burger Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








