Glutensiz Tahinli Ekmek

Glutensiz Tahinli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı tahin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
İsteğe nazaran;
- Kabak çekirdeği içi
- Ay çekirdeği içi
- Keten tohumu
- Zeytin ya da domates kurusu
Glutensiz Tahinli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- 3 yumurtayı mikser yardımıyla yeterlice çırpın.
- Çırpılan yumurtaya tahin ve tuzu ekleyerek yoğunlaşana kadar çırpın.
- Hamuru fırın kabı ya da silikon kalıba döktükten sonra istediğiniz malzemeyi (kabak çekirdeği içi, ay çekirdeği içi, zeytin ya da domates kurusu) ekleyerek karıştırın.
- Ben tanımımda, kabak çekirdeği içi, ay çekirdeği içi ve zeytin kullandım.
- Fırına vermeden evvel üzerini keten tohumu, susam ya da çörek otu ile süsleyebilirsiniz. Tanımda keten tohumu kullandım.
- İçi pişene kadar fırınının alt üst ve fanlı ayarında 180 derecede yaklaşık 30-35 dk pişirin. Afiyet olsun.
Glutensiz Tahinli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


