Glutensiz Tahinli Ekmek

Glutensiz Tahinli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz

İsteğe nazaran;

  • Kabak çekirdeği içi
  • Ay çekirdeği içi
  • Keten tohumu
  • Zeytin ya da domates kurusu

Glutensiz Tahinli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 3 yumurtayı mikser yardımıyla yeterlice çırpın.
  2. Çırpılan yumurtaya tahin ve tuzu ekleyerek yoğunlaşana kadar çırpın.
  3. Hamuru fırın kabı ya da silikon kalıba döktükten sonra istediğiniz malzemeyi (kabak çekirdeği içi, ay çekirdeği içi, zeytin ya da domates kurusu) ekleyerek karıştırın.
  4. Ben tanımımda, kabak çekirdeği içi, ay çekirdeği içi ve zeytin kullandım.
  5. Fırına vermeden evvel üzerini keten tohumu, susam ya da çörek otu ile süsleyebilirsiniz. Tanımda keten tohumu kullandım.
  6. İçi pişene kadar fırınının alt üst ve fanlı ayarında 180 derecede yaklaşık 30-35 dk pişirin. Afiyet olsun.

Glutensiz Tahinli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beyti Kebap
Çilek Jöleli İrmik Tatlısı
Buzluktan Çıkar, 20 Dakikada Mis Gibi Taze Fasulye! | Pratik Lezzetli Tarif (Videolu)
Çıtır Kadayıflı Muhallebi
Sıkıcık Çorbası (Yöresel)
Pastane Poğaçası
Hdabla | © 2025 |