Glutensiz Soğuk Kek
Glutensiz Soğuk Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 7 yemek kaşığı hindistan cevizi unu
- 7 yemek kaşığı çiğ karabuğday unu
- 2 su bardağına yakın badem sütü posaları ile (oranı karışım kek kıvamına gelecek formda az ya da çok olabilir)
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 adet organik yumurta
- 6 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (benmari metodu eritilmiş)
- 3 yemek kaşığı ham kakao
- 100 ml organik elma suyu konsantresi (oranı damak tadına nazaran az ya da çok olabilir)
Glutensiz Soğuk Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karışımı hazırlamadan evvel badem sütünü kendimiz yapıyoruz.
- 1 su bardağı bademi bir gece içme suyunda bekletiyoruz.
- Ertesi gün mutfak robotunda ya da smoothie blender’da 2 su bardağı su ile bıztlatıyoruz.
- Yumurta, hindistan cevizi yağı, elma suyu konsantresi ve badem sütünü posaları ile çırpıyoruz.
- Ardından unlar, kakao en son karbonatı da ekleyerek çırpıyoruz.
- Akışkan bir kek karışımı elde ettikten sonra fırın kabına alıyoruz.
- Pişirme kağıdının işlenmemiş olması önerilir :).
- Önceden ısıttığımız fırında 150 derecede pişiriyoruz.
- Piştikten sonra ılımaya bırakıyoruz.
- Ardından buzdolabına alıp, sonraki gün tüketiyoruz.
- Hindistan cevizi yağı donduğunda eksiksiz bir kıvam alıyor.Afiyet şifa olsun :).
Glutensiz Soğuk Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






