Glutensiz Şeftalili Cheesecake
Glutensiz Şeftalili Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için:
- 1 paket burçak bisküvi
- 1,5 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı kavrulmuş fındık
Kreması için:
- 1 paket labne peynirir (400 gr)
- 1 paket krema (200 ml)
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta
Sosu için:
- Yarım şeftali
- Yarım çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Üzeri için:
- 1 şeftali + yarım şeftali
Glutensiz Şeftalili Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bisküvileri ve fındıkları rondodan geçiriyoruz un kadar ince bir kıvam elde etmemiz gerek.
- Tereyağı eritiyoruz ve rondodan geçirdiğimiz bisküvi ve fındıklarla birleştiriyoruz.
- Kelepçeli kalıbımızın altına pişirme kağıdı geçirerek elde ettiğimiz karışımı kalıba aktarıyoruz.
- Bir öteki kaba labneyi alıp mikser yardımıyla çırpıyoruz.
- Kremayı labnenin üstüne ekleyip yeniden çırpıyoruz.
- Şekeri ve yumurtayı ekliyip çırpıyoruz.
- Elde ettiğimiz karışımı kelepçeli kalıbımıza aktarıyoruz.
- Cheesecakeimizin üzeri çatlamasın diye ısıya güçlü bir kaba su koyup fırına veriyoruz.
- 160 derecede 1 saat kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra da bir saat kadar fırında bekletiyoruz.
- Sos için yarım şeftaliyi rendeliyoruz ve tencereye alıyoruz suyu da tencereye alıyoruz ve biraz kaynatıyoruz.
- Şeftaliler ölünce şekeri ekliyoruz ve bir kenarda az bir suyla açtığımız nişastayı ek ediyoruz.
- Katılaşıp kaynayınca ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Cheesecakeimizi fırından çıkararak soğutup üzerine sosu ek ediyoruz.
- Üzeri için bir şeftali ve yarım şeftaliyi kesiyoruz ve süslüyoruz.
Glutensiz Şeftalili Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







