Glutensiz Şeftalili Cheesecake

Glutensiz Şeftalili Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için:

  • 1 paket burçak bisküvi
  • 1,5 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı kavrulmuş fındık

Kreması için:

  • 1 paket labne peynirir (400 gr)
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta

Sosu için:

  • Yarım şeftali
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Üzeri için:

  • 1 şeftali + yarım şeftali

Glutensiz Şeftalili Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bisküvileri ve fındıkları rondodan geçiriyoruz un kadar ince bir kıvam elde etmemiz gerek.
  2. Tereyağı eritiyoruz ve rondodan geçirdiğimiz bisküvi ve fındıklarla birleştiriyoruz.
  3. Kelepçeli kalıbımızın altına pişirme kağıdı geçirerek elde ettiğimiz karışımı kalıba aktarıyoruz.
  4. Bir öteki kaba labneyi alıp mikser yardımıyla çırpıyoruz.
  5. Kremayı labnenin üstüne ekleyip yeniden çırpıyoruz.
  6. Şekeri ve yumurtayı ekliyip çırpıyoruz.
  7. Elde ettiğimiz karışımı kelepçeli kalıbımıza aktarıyoruz.
  8. Cheesecakeimizin üzeri çatlamasın diye ısıya güçlü bir kaba su koyup fırına veriyoruz.
  9. 160 derecede 1 saat kadar pişiriyoruz.
  10. Piştikten sonra da bir saat kadar fırında bekletiyoruz.
  11. Sos için yarım şeftaliyi rendeliyoruz ve tencereye alıyoruz suyu da tencereye alıyoruz ve biraz kaynatıyoruz.
  12. Şeftaliler ölünce şekeri ekliyoruz ve bir kenarda az bir suyla açtığımız nişastayı ek ediyoruz.
  13. Katılaşıp kaynayınca ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  14. Cheesecakeimizi fırından çıkararak soğutup üzerine sosu ek ediyoruz.
  15. Üzeri için bir şeftali ve yarım şeftaliyi kesiyoruz ve süslüyoruz.

Glutensiz Şeftalili Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orman Kebabı
Mis Gibi Kokulu Portakallı Kurabiye
İçli Köfte
Kız Kıza Date Masası
Muzlu Çikolatalı Browni
Bol Sebzeli Makarna
Hdabla | © 2025 |