Glütensiz Pirinç Yaprağından Ispanaklı Peynirli Börek

Glütensiz Pirinç Yaprağından Ispanaklı Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 24 adet pirinç yufkası (her rulo için 3 adet)
  • •250 gram beyaz peynir
  • 125 gram bebek ıspanak
  • 4 yumurta
  • 125 ml süt
  • Bir ölçü soya sosu (yumurtalı karışım için)

Üzeri için;

  • Susam

Glütensiz Pirinç Yaprağından Ispanaklı Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harç hazırlığı doğranmış bebek ıspanağı bir kaseye koyun.
  2. Ellerinizle beyaz peynir ufalayıp ıspanakla bir arada karıştırın.
  3. Yumurta-soya karışımı 4 yumurtayı, 125 ml sütü ve bir ölçü aromatik soya sosu ile çırpın.
  4. Bu karışım, yufkaların hem lezzetlenmesini hem de kolay hal almasını sağlar.
  5. Yufkaların hazırlanması üç pirinç yufkasını sırayla kısa müddet yumurtalı-soya karışımına batırın.
  6. Ardından yavaşça üst üste gelecek halde bir fırın tepsisine serin.
  7. Doldurma ve biçim verme hazırladığınız iç harcı ortasına sağdan sola yanlışsız yerleştirin.
  8. Kenarlarını içe katlayarak rulo yapın, sonra spiral halde sararak sarmal hali verin.
  9. Pişirme ruloları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin, üzerlerine susam serpin.
  10. Önceden ısıtılmış 200 °c fırında (alt-üst ayarda) yaklaşık 25-30 dakika denetimi bir halde pişirin.
  11. Son 3–5 dakikada fanlı moda geçerek daha fazla çıtırlık elde edebilirsiniz.

Not: airfryer’da da pişirilebilir. 6. Servis sıcak servis edin – dışı çıtır, içi yumuşacık ve aromatik. Yanında soya sosuna batırarak servis edin. Vejetaryen tarifler ortasında vazgeçilmeziniz olacak!.

Glütensiz Pirinç Yaprağından Ispanaklı Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gönüllerin Tatlısı Sütlaç
Ailenin Vazgeçilmezi Acılı Pırasa Kavurması
Sebzeli Tavuk İncik
Fırında Sebze Kızartması
Arapların Helva Tarifi (Lezzeti Harika)
Mısır Unlu Poğaça
Hdabla | © 2025 |