Glutensiz Pasta
Glutensiz Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 4 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı glutensiz un
- 1 paket kabartma tozu ve vanilin
İç krema için;
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 yemek kaşığı glutensiz un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım paket kare bitter çikolata
Astar kat (kremşanti);
- 1 paket glutensiz krem şanti
- Çırpmak için su
Süsleme için;
- buttercream
- 100 gram tereyağı
- 50 gram hindistan cevizi yağı
- 125 gram pudra şekeri
- Gıda boyası
Kıvam alması için;
- krema
Glutensiz Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pandispanya ile başlıyoruz. Yumurtanın beyazı ve sarısını ayırın. Beyazları bir tutam tuz ve şekerin yarısıyla düzgünce çırpın. Farklı bir kapta yumurta sarılarını kalan şekerle çırpın, rengi açılınca sıcak suyu ekleyin.
- Un, kabartma tozu ve vanilini ek edip karıştırın. En son kabarmış yumurta beyazlarını söndürmeden spatula ile ekleyin.
- Harcı kalıba döküp tezgaha vurun ki kabarcıklar çıksın. Evvelce ısıtılmış 160-170 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika, üstü hafif renk değiştirene kadar pişirin.
- İç kremaya geçiyoruz süt, şeker, nişasta ve unu ocakta kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan almadan evvel tereyağı ve çikolatayı ekleyip karıştırın. Çikolata eriyince kremanız hazır. Üzerini kapatıp dolapta dinlendirin.
- Astar kat yapıyoruz kremşantiyi soğuk suyla yada sütle çırpın dolapta dinlendirin.
- Süslemek için buttercream yapalım. Tereyağı, hindistan cevizi yağı ve pudra şekerinin bi kısmını geniş bir kaba alın ve çırpın. Kıvamı fazla katı olursa bir yemek kaşığı krema ekleyin, cıvık olursa pudra şekeriyle dengeleyin. Farklı kaplara bölün besin boyalarıyla renklendirin üzerini streç sinemayla kaplayın dolapta dinlendirin.
- Keki soğuduktan sonra istediğiniz formda kesin sütle ıslatın çok cıvık olmayacak halde iç kremadan sürün meyve ekleyin ikinci kat pandispanyayı koyun ıslatın pastanın her yerini astar kat krem şanti ile kaplayın bu kademede kırıntı bulaşamasını önemsemeyin dolapta dinlendirin.
- Dolapta dinlendirdikten sonra gerekirse ikinci kat olarak krem şanti sürün tekrar dinlendirin.
- Renklendirdiğimiz kremayı buzdolabı poşetlerine alın. Sıkma torbasının içine buzdolabı poşeti ile koyun daha pratik oluyor.
- Dilediğiniz üzere süsleyin. Benim yapışımın görüntüsü mevcut profilimden ulaşabilirsiniz.
Glutensiz Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














