Glutensiz Muzlu Pasta

Glutensiz Muzlu Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için:

  • 10 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (benmari usulü)
  • 5 adet yumurta
  • 2 silme çay kaşığı karbonat
  • 4 yemek kaşığı ham kakao
  • 3 tepeleme yemek kaşığı hindistan cevizi unu
  • 4 tepeleme yemek kaşığı badem unu
  • 3 tepeleme yemek kaşığı çiğ karabuğday unu
  • 4 orta uzunluk muz

Kreması için:

  • 2 orta uzunluk muz
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (benmari usulü)
  • 3 tepeleme yemek kaşığı badem unu

Üzeri için:

  • Ham kakao (ne kadar serpmek isterseniz, ben 2 yemek kaşığı serptim,her yere simetrik dağılması için çay süzgeci ile yaptım)
  • Taze yabanmersini (isteğinize nazaran taze ya da kuru meyve ile süsleyebilirsiniz)

Glutensiz Muzlu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce kremayı yapalım☺️ muzu blendar da püre haline getirdikten sonra yağ ve badem ununu ekliyoruz. Sonra buzdolabında kremamsı olması için bekletiyoruz.
  2. Keki yapalım☺️ yumurtalar ile karbonatı köpürene dek blendar da çırpıyoruz.
  3. Sonra muzlarla tekrar püre haline gelene dek çırpmaya devam ediyoruz.
  4. Hindistan cevizi yağı ve unları en son da kakaoyu ekleyip, uygunca karıştırıyoruz.
  5. Blendara sığarsa blendar da sığmazsa öteki kapta yapabiliriz.
  6. Kek karışımından daha katı akışkan olmayan bir karışım elde ediyoruz.
  7. Pişirme kabına boşaltıp, evvelce ısıtılmış fırında 150 derecede pişiriyoruz.
  8. Fırından çıkartıp, soğuduktan sonra buzdolabında krema ile birlikte 1 gün bekletiyoruz.
  9. Ertesi gün keki kalıbından çıkartıp yatay ortadan kesip ikiye bölüyoruz.
  10. Kremanın yarısından az bir kısmını modüllerden birinin üzerine sıvıyoruz.
  11. Diğer parçayı üzerine kapatıp, kalan kremayı da üzerine ve yanlara sıvıyoruz.
  12. Kakaoyu çabucak serpip buzdolabına koyarsanız nemlenir ve istenmeyen ıslak bir manzara oluşur.
  13. Servis etmeden çabucak evvel kakaoyu serpip üzerini ve yanlarını yabanmersini ile ya da dilediğiniz bir meyve ile süslüyoruz.
  14. Ganajla yapılmış üzere enfes bir pasta oluyor. Keki sert olacak. Lakin bu sizi korkutmasın🤗 hindistan cevizi yağı kusursuz bir doku ve tat veriyor.Afiyet şifa olsun🍀.

Glutensiz Muzlu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beşamel Soslu Kıymalı Fırında Karnabahar
Tereyağlı Cevizli Ev Baklavası
Arabaşı Çorbası
Kahvaltı Tabağım
Yoğurtlu Nohutlu Mantı Çorbası
Fırın Sütlaç
Hdabla | © 2025 |