Glutensiz Mercimek Ekmeği
Glutensiz Mercimek Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı mercimek ( akşamdan ıslatılmış)
- 2 adet yumurta
- 1 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı kuru nane ( baharatlar isteğe bağlı )
- 2 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı sirke
Üzerine;
- Susam
- Çörek otu
Glutensiz Mercimek Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Akşamdan ıslatılmış mercimeklerin suyunu süzüp direk blendera alıyoruz.
- Diğer tüm materyalleri ekliyoruz kabartma tozu hariç blend ettikten sonra kabartma tozunu döküyoruz.
- Aktive etmek için 1 çay kaşığı sirkeyi tozun üzerinde gezdiriyoruz ,kaşıkla şöyle bi karıştırıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dk denetimli pişiriyoruz.
Glutensiz Mercimek Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












