Glutensiz Mercimek Ekmeği

Glutensiz Mercimek Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek ( akşamdan ıslatılmış)
  • 2 adet yumurta
  • 1 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kuru nane ( baharatlar isteğe bağlı )
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı sirke

Üzerine;

  • Susam
  • Çörek otu

Glutensiz Mercimek Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Akşamdan ıslatılmış mercimeklerin suyunu süzüp direk blendera alıyoruz.
  2. Diğer tüm materyalleri ekliyoruz kabartma tozu hariç blend ettikten sonra kabartma tozunu döküyoruz.
  3. Aktive etmek için 1 çay kaşığı sirkeyi tozun üzerinde gezdiriyoruz ,kaşıkla şöyle bi karıştırıyoruz.
  4. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dk denetimli pişiriyoruz.

Glutensiz Mercimek Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurt Soslu Patates Salatası
Limonlu Haşhaşlı Kek
Gelin Pastası
Tuzlu Kurabiye Poğaçasi
6 Kişilik Fırın Sütlaç
Çıtır Çıtır Sigara Böreği
Hdabla | © 2025 |