Glütensiz Kuru Meyveli Kurabiye

Glütensiz Kuru Meyveli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram (1+ 1/4 (çeyrek) su bardağı ) glutensiz un
- 100 gram (1/2 (yarım) su bardağı ) esmer şeker
- 2 gram (1/2 (yarım) çay kaşığı) kabartma tozu
- 1/2 (yarım) paket vanilya
- 3 gram (1 çay kaşığı) tuz
- 50 gram tereyağı/ sade yağ
- 1 adet yumurta
- Kuru kayısı
- Kuru üzüm
- Dilerseniz bitter çikolata
Glütensiz Kuru Meyveli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeker, yumurta ve yağ krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
- Üzerine glutensiz un, kabartma tozu, tuz, şekerli vanilyayı ek edip âlâ bir karışım elde edinceye kadar hamuru yoğurun.
- En sonunda kuru meyveleri ve bitter çikolatayı ek edip tekrar yoğurun.
- Elde edilen hamuru 12-15 eşit modüle bölün.
- Yuvarlak form verdikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve üzerine yavaşça bastırın.
- Önceden ısıtılmış 180-190 derece durumda 10-15 dakika pişirin.
Glütensiz Kuru Meyveli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
