Glutensiz Kırmızı Mercimekli Tuzlu Kek

Glutensiz Kırmızı Mercimekli Tuzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek (mercimekleri akşamdan uygunca yıkayıp ıslatalım)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağ
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karnıyarık otu (koymazsanız da olur)
  • 1 çay bardağı lor
  • 7-8 tane çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış siyah zeytin
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tutam dereotu ( ince kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı ay çekirdeği içi(çiğdem içi )
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu
  • 1 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz

Üzeri için;

  • Susam ve kabak çekirdeği

Glutensiz Kırmızı Mercimekli Tuzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Akşamdan mercimekleri uygunca yıkayalım. Üzerini geçecek kadar su ile ıslatalım.
  2. Sabah süzdüğümüz mercimeklerin üzerine yoğurt ve yumurtaları ekleyelim düzgünce blenderdan geçirelim.
  3. Kalan tüm malzemeyi karıştıralım ve yağlanmış kalıba dökelim.
  4. Ben üzerini kabak çekirdeği ve susamla süsledim.
  5. 175-180 derecede 40 dakika pişirelim.
  6. Fırından fırına değişiklik gösterebilir kürdanla denetim edelim. Afiyet olsun 🤗

@gunaycamutfak

Glutensiz Kırmızı Mercimekli Tuzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü Biber Kavurması
Deniz Börülcesi (Yıldızlı Lezzet)
Pofuduk Poğaça
Mayonezli Dereotlu Kıyır Poğaça
Chialı Nektarin Puding
Sebzeli Bulgur Pilavı
Hdabla | © 2025 |