Glutensiz Kıbrıs Tatlısı
Glutensiz Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1 su bardağı glutensiz galeta unu (ege marka)
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 paket kabartma tozu (dr. oetker)
Şerbet:
- 2 su bardağı su (400 ml)
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Krema için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı mısır nişastası (dr. oetker)
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz krem şanti (dr. oetker)
Glutensiz Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbet için su ve şekeri kaynatın, 15 dk sonra ocaktan alın.
- Vanilyayı ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Yumurtaları şekerle beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpın.
- Sıvı yağ, galeta unu, hindistan cevizi, ceviz ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Yağlanmış kare borcama dökün, 160°c’de 30 dk pişirin. (kare borcamda daha hoş oluyor )
- Krema için; süt, nişasta, şeker ve vanilyayı pişirin.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alın, krem şantiyi ekle ve mikserle çırpın.
- Kek ılıyınca şerbeti dökün, büsbütün soğuyunca üzerine kremayı yayın.
- Bolca hindistan cevizi serpip buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
- Dilimleyin, süsleyin ve tadını çıkar!.
Glutensiz Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










