Glutensiz Kıbrıs Tatlısı

Glutensiz Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1 su bardağı glutensiz galeta unu (ege marka)
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 paket kabartma tozu (dr. oetker)

Şerbet:

  • 2 su bardağı su (400 ml)
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Krema için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı mısır nişastası (dr. oetker)
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti (dr. oetker)

Glutensiz Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbet için su ve şekeri kaynatın, 15 dk sonra ocaktan alın.
  2. Vanilyayı ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın.
  3. Yumurtaları şekerle beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpın.
  4. Sıvı yağ, galeta unu, hindistan cevizi, ceviz ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  5. Yağlanmış kare borcama dökün, 160°c’de 30 dk pişirin. (kare borcamda daha hoş oluyor )
  6. Krema için; süt, nişasta, şeker ve vanilyayı pişirin.
  7. Kaynadıktan sonra ocaktan alın, krem şantiyi ekle ve mikserle çırpın.
  8. Kek ılıyınca şerbeti dökün, büsbütün soğuyunca üzerine kremayı yayın.
  9. Bolca hindistan cevizi serpip buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
  10. Dilimleyin, süsleyin ve tadını çıkar!.

Glutensiz Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ananas Kabuklu Soğuk Detoks İçeceği
Havuç Topları
Mantar Kurabiye
Hamburger Ekmeği
Kereviz Dolması
Yoğurtlu Kabaklı Meze
Hdabla | © 2025 |