Glütensiz Elmalı Galet

Glütensiz Elmalı Galet Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı glütensiz un karışımı (karabuğday, sorgum ve nohut unu birer ölçek karıştırıp kullandım)
  • 1 yemek kaşığı karnıyarık otu tozu
  • 2 yemek kaşığı sadeyağ
  • 1 fincan pekmez
  • 1 fincan hindistan cevizi
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu

İçi için:

  • 1 adet soyulup rendelenmiş elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Bir avuç ceviz

Glütensiz Elmalı Galet Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtayı çırpalım, üzerine sadeyağı ve pekmezi döküp çırpmaya devam edelim.
  2. Diğer materyalleri ekleyip yoğuralım.
  3. Borcama yağlı kâğıt serip hamurumuzu üzerinde elimizle açalım.
  4. Elma rendesi, tarçın ve cevizi karıştırıp hamurun üzerine yerleştirelim.
  5. Hamurun kenarlarını harcın üzerine katlayalım.
  6. 200 derece fırında 30 dakika pişirelim.Sağlıkla tüketelim.

Glütensiz Elmalı Galet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Trileçe (Kıvamında Tam Tutan Tarif)
Tiramisu
Analı Kızlı
Pizza Twest
Tost Makinasında Ekmekcikler
Hindistan Cevizli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |