Glütensiz Elmalı Galet
Glütensiz Elmalı Galet Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı glütensiz un karışımı (karabuğday, sorgum ve nohut unu birer ölçek karıştırıp kullandım)
- 1 yemek kaşığı karnıyarık otu tozu
- 2 yemek kaşığı sadeyağ
- 1 fincan pekmez
- 1 fincan hindistan cevizi
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
İçi için:
- 1 adet soyulup rendelenmiş elma
- 1 çay kaşığı tarçın
- Bir avuç ceviz
Glütensiz Elmalı Galet Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtayı çırpalım, üzerine sadeyağı ve pekmezi döküp çırpmaya devam edelim.
- Diğer materyalleri ekleyip yoğuralım.
- Borcama yağlı kâğıt serip hamurumuzu üzerinde elimizle açalım.
- Elma rendesi, tarçın ve cevizi karıştırıp hamurun üzerine yerleştirelim.
- Hamurun kenarlarını harcın üzerine katlayalım.
- 200 derece fırında 30 dakika pişirelim.Sağlıkla tüketelim.
Glütensiz Elmalı Galet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














