Glütensiz Ekmek

Glütensiz Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı yeşil mercimek (bir gece evvelce ıslatılmış )
- 4 adet yumurta
- 1/2 (yarım) demet dereotu
- 2 çay bardağı zeytinyağı
- 8 adet ceviz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 yemek kaşığı chia tohumu
- 1 yemek kaşığı keten tohumu
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı susam
- Tuz
Üzeri için;
- Susam ve chia tohumu
Glütensiz Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yeşil mercimeği bir gece evvelden suda bekletiyoruz.
- Ertesi gün suyunu süzüp robota yahut blender yapacağımız bir kabın içine alalım.
- Yumurta, zeytinyağı, tuz ve kimyonla birlikte uygunca blenderdan yahut robottan çekelim.
- En son ceviz, dereotu, keten tohumu, chia tohumu, susam ve karbonatı ekleyip biraz daha çekelim. (ben cevizleri ve tohumları biraz canlı kalsın diye en son koydum siz isterseniz hepsini birebir anda blenderdan geçirebilirsiniz ).
- Baton kalıbınız varsa onu kullanabilirsiniz yahut kare borcama ekmek harcımızı ek edelim.
- Üzerini kaşıkla düzeltip susam ve chia tohumu dökelim.
- 170 derece yaklaşık 40 dakika pişirelim. ( fırına nazaran değişiklik gösterebilir dikkatli olalım).(ben airfryer de 160 derece 45 dakika pişirdim).
Afiyet şifa olsun. 😇.
Not: bu tanım iki katı ölçüyle yapılmıştır. Bu ölçünün yarısını kullanarak daha ince yapabilirsiniz. Ben buzluğa koymak için 2 katı ölçüyle yaptım.
Glütensiz Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








