Glutensiz Ekler
Glutensiz Ekler Tanımı İçin Malzemeler
Krema için:
- 1 lt süt/bitkisel süt
- 3 yumurta
- 160 gram toz şeker
- 60 gram mısır nişastası /tapyoka nişastası
- 60 gram un
- 1 paket vanilin
Hamur için:
- 240 ml su
- 100 gram sadeyağ/ tereyağ
- 20 gram şeker
- 5 gram tuz
- 150 gram un
- 4 yumurta
Üzeri için:
- 150 gram bitter çikolata
- 50 gram tereyağı / sade yağ
Glutensiz Ekler Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce kremayı yapın. Süt,yumurta,şeker,un,nişasta ekleyin ocağa alın. Kaynatın.
- Ocağı kapatın vanilya ekleyin.
- Geniş bir kaba (fırın tepsisi olabilir ) dökün kremayı üzerine yapışacak formda streç sinema serin buzdolabında soğutun.
- Hamuru yapabiliriz. Su,şeker,tuz,yağı ekleyip ocağa alın uygunca kaynadıktan sonra unu ekleyin tencere tabanı tutana kadar kavurun ocağı kapayın.
- Geniş bir karıştırma kabına alın bu hamuru soğutun karıştırarak.
- Yumurta girecek kadar soğuyunca teker teker yumurtaları ekleyin her yumurtayı hamura düzgünce yedirin.
- Kilitli poşet yada sıkma torbasına alın hamuru. Tepsiye 3 cm uzunluğunda aralıklı olarak sıkın.
- Fırını 200 dereceye ısıtın. Tepsiyi koyduktan sonra 180 dereceye düşürün. Yaklaşık 10-15 dk sonra kabardıysa 140 dereceye düşürün. Üstleri kuruduğunda fırını kapatın içinde kalsın.
- Fırından çıktıktan sonda kremayı da sıkma poşetine alın hamurları ikiye kesin ortasına krema sürün.
- Çikolata ve yağı benmari yolu eritin.
- Hazırladığınız hamur sandviçini sosa batırın.
Ayrıntılı görüntüyü instagram hesabımda ve youtube kanalımda bulabilirsiniz.
Glutensiz Ekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











