Glutensiz Aşure Tarifi
Glutensiz Aşure Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı kepekli pirinç
- 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı haşlanmış kuru kayısı (doğranmış)
- 1 su bardağı haşlanmış kuru incir (doğranmış)
- 1 çay bardağı kuş üzümü
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 500 gram toz şeker
- Su (göz kararı)
Glutensiz Aşure Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kepekli pirinçi yıkayıp geniş bir tencereye alın.
- Üzerini birkaç parmak geçecek kadar suyla haşlayın.
- Haşlanmış nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin.
- Bu kademede karışımın kıvamını denetim edin.
- Eğer çok ağır olduysa sıcak su ekleyerek açabilirsiniz.
- Tüm materyaller güzelce kaynaşana kadar birlikte 10-15 dakika kaynatın.
- Doğranmış kayısı, incir, kuş üzümü ve kuru üzümü ekleyin.
- Birlikte 5-10 dakika daha kaynatın.
- Kuru meyveler yumuşayıp tatlarını bırakmaya başlayacak.
- Şekeri ilave edin ve 10 dakika kadar kaynatın.
- Bu müddette karışım kıvam alacak, şekeri de düzgünce eriyecek.
- Tat ve yoğunluk bu basamakta oturur.
- Ilınınca kaselere paylaştırın.
- Üzerine ceviz, tarçın, nar taneleri yahut fındık serperek servis edebilirsiniz. ✨
Not: şekeri ekledikten sonra 10 dakikadan fazla kaynatmayalım. Şekeri kendi damak lezzetinize nazaran az ya da çok ayarlayabilirsiniz.
Glutensiz Aşure Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









