Glorik (Bitlis’in Yöresel Yemeği)

Glorik (Bitlis’in Yöresel Yemeği) Tanımı İçin Malzemeler

Köfte harcı için;

  • 300 gram yağsız kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 buçuk su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 buçuk su bardağı sıcak su
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı un (köfteleri yuvarladıktan sonra dizdiğimiz tepsiye ve birbirine yapışmaması için)

Yemeğin suyu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet orta uzunluk domates (robottan geçirilecek)
  • 7 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tuz

Glorik (Bitlis’in Yöresel Yemeği) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıymayı tuzlayıp bekletelim.
  2. İnce köftelik bulguru uygun bir kaba alıp birebir ölçüde kaynar su ile ıslatıp suyunu çekmesi için ağzını kapatarak bekletelim.
  3. Demlenen bulgura kıymayı alıp üzerine irmik, yumurta, reyhan ve pul biberi ekleyip elimizi ıslatarak yoğuralım. (ancak hamuru çok ıslatmayalım zira köftelerimiz biraz sert olmalı ki pişerken dağılmasın. ).
  4. Yeterince yoğurup kıvam aldığını düşündüğünüz hamurumuzu misket köfte büyüklüğünde yuvarlamaya başlayabiliriz.
  5. Yuvarladığımız köfteleri un serptiğimiz tepsiye dizelim. Köfteler bittikten sonra yemeğin suyunu hazırlama basamağına geçebiliriz.
  6. Yemeklik doğradığımız soğanı kokusu çıkıncaya kadar sıvı yağda kavuralım. (kavurma sürecini kısık ateşte yapalım) salçayı ve tereyağını ekleyip kavurmaya devam edelim.
  7. Robottan geçirilmiş domatesi de ekleyip karıştıralım.
  8. Kavurma basamağı bittikten sonra reyhan, pul biber, tuz ve karabiberi ekliyoruz ve katıştırıyoruz. (bu etapta reyhan eklemek tercihe bağlı).
  9. Kavurma süreci bittikten sonra sıcak suyu ve tuzunu da ekleyip karıştıralım.
  10. Yemeğin suyu kaynadıktan sonra köfteleri suyuna ekleyip yarım saat kaynayarak kısık ateşte pişmeye bırakalım. ( yüksek ateşte kaynarsa köfteler dağılabilir. ) afiyet olsun.

Glorik (Bitlis’in Yöresel Yemeği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İkramlık Kurabiye Her Zaman Hazırımda (30 Adetli Kahve Yanı) (Buzlukta Da Bekler)
Enginarlı Pilav
Patates Salatası (Kavurma Ve Salata Karışımı)
Çiçek Poğaça
Çikolatalı Rulo Kurabiye
En Kolay Kornişon Turşu Tarifi
Hdabla | © 2025 |