Glazürlü Limonlu Kek

Glazürlü Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağından 2 parmak fazla sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 5 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 2.5 su bardağı un

Glazür için;

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı su

Glazürlü Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri bembeyaz olana kadar güzelce çırpıyoruz. Üzerine süt, sıvı yağ, limon suyu ve limon kabuklarını da ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  2. Ardından un, kabartma tozu, şekerli vanilini de ekleyip gereçler karışana kadar süratlice bir çırpıyoruz (bu kademede uzun müddet çırpmak hamuru lastikleştirecektir)
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişiriyoruz. Birinci 25 dakika fırının kapağını katiyen açmıyoruz. Fırının performansına nazaran pişme mühleti değişebileceğinden denetimli pişiriniz.
  4. Glazürü için; derin bir kasede pudra şekeri, limon ve suyu karıştırıp kıvam alması için 5-10 dakika bekliyoruz. Biraz donmaya başlayınca fırından çıkarttığımız birinci sıcağı çıkmış kekin üzerine tüm glazürü döküp, yayıyoruz.
  5. Glazürün büsbütün katı bir form alması için keki dilimlemeden evvel 10 dakika bekleyiniz. Afiyet olsun!.

Glazürlü Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bir Hamur 3 Çeşit Poğaça
Browni Kurabiye
Nuh’un Salatası
Airfreyer’da Rokalı Patates Salatası
Çilekli Pasta
Avokadolu Humus
Hdabla | © 2025 |