Girit Usulü Kabak Sıyırmı

Girit Adabı Kabak Sıyırmı Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet kabak
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 3-4 kısım yeşil soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı basmati pirinç
  • 1 çay bardağı su
  • 1,5 limon
  • Tuz
  • Dereotu

Girit Metodu Kabak Sıyırmı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yıkayıp pijama biçiminde soyduğunuz kabakları çekirdeklerine gelene kadar soyacakla soyun.
  2. Limonu sıkıp ovun.
  3. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp yağda hafif kavurun yeşil soğanları küçük küçük doğrayın ve basmati pirinçi ile birlikte tencereye ekleyin.
  4. Hafif kavurduktan sonra kabakları ekleyin.
  5. 3 diş ezilmiş sarımsak, suyu ve tuzunu da ek edin.
  6. Karıştırıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
  7. Pişip altını kapattıktan sonra doğranmış dereotu ekleyin.
  8. Sıcak yahut soğuk servis edebilirsiniz.

Girit Yolu Kabak Sıyırmı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tiramisu
Kurabiye Gibi Kıyır Kıyır Poğaça
Mayasız Kolay Poğaça
Pratik Krep
Dolgulu İrmik Tatlısı
Trakya Kapama (Tavuklu)
Hdabla | © 2025 |