Girit Usulü Kabak Sıyırmı
Girit Adabı Kabak Sıyırmı Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet kabak
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 3-4 kısım yeşil soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı basmati pirinç
- 1 çay bardağı su
- 1,5 limon
- Tuz
- Dereotu
Girit Metodu Kabak Sıyırmı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yıkayıp pijama biçiminde soyduğunuz kabakları çekirdeklerine gelene kadar soyacakla soyun.
- Limonu sıkıp ovun.
- Kuru soğanı yemeklik doğrayıp yağda hafif kavurun yeşil soğanları küçük küçük doğrayın ve basmati pirinçi ile birlikte tencereye ekleyin.
- Hafif kavurduktan sonra kabakları ekleyin.
- 3 diş ezilmiş sarımsak, suyu ve tuzunu da ek edin.
- Karıştırıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Pişip altını kapattıktan sonra doğranmış dereotu ekleyin.
- Sıcak yahut soğuk servis edebilirsiniz.
Girit Yolu Kabak Sıyırmı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











