Girit Usulü Enginarlı Pilav (Efsane Lezzet)
Girit Tarzı Enginarlı Pilav (Efsane Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet havuç
- 3-4 kısım dereotu
- 2-3 yemek kaşığı dolusu bezelye
- 2 adet enginar
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı pirinç(basmati)
- 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı şeker
- Tuz
- 2 su bardağı sıcak su
Girit Yordamı Enginarlı Pilav (Efsane Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirincin nişastasını atması için sudan geçirelim.
- Soğanı ince jülyen halinde doğrayalım,tenceremize yağı dökelim,ardından ince halkalar halinde doğradığımız havucuda soğanın üzerine dökelim kavuralım.
- Küpler halinde doğradığımız enginarı,bezelyeyi tenceremize dökelim,bir iki cins karıştıralım,ardından pirinçi ekleyelim.
- Üzerine doğramış dereotu,şeker,tuz ve limonu dökelim,karıştıralım sıcak suyu ekleyelim,tenceremizin kapağını kapatalım kısık ateşte denetimli biçimde pişirelim ✔️afiyet olsun.
Girit Metodu Enginarlı Pilav (Efsane Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











