Girit Mezesi

Girit Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kalıp beyaz peynir
  • 4-5 kol fesleğen
  • 2 diş sarımsak
  • 1 büyük avuç antep fıstık içi
  • 4 kaşık zeytinyağı

Üzerine;

  • Biraz fıstık içi

Girit Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Temizlediğimiz fesleğen ve sarımsakları robota koyalım.
  2. Üzerine zeytinyağı ve yıkadığımız peyniri ekleyelim.
  3. Fıstıkları da koyup püre haline getirelim.
  4. Tuz koymadım aslında peynir gereğince tuzlu oluyor.
  5. Biraz iri ve pütürlü olabilir servise alıp üzerine çok az zeytinyağı gezdirip fıstıklarla süsleyelim. Sıhhatle tüketelim.

Girit Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bonibonlu Kurabiye
Brokoli Çorbası
Coco Star Pasta
Tane Tane Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı
Patatesli İzmir Köfte
Bol Limonlu (Sarımsaklı) Tavuk Çorbası
Hdabla | © 2025 |