Gelin Pastası
Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı sıcak su
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 5 su bardağı süt (1 litre)
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Pastayı ıslatmak için;
- 3 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı şeker
Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kremamızı hazırlayalım krema için süt, tozşeker, un ve nişastayı tencereye alarak karıştıralım.
- Daha sonra kaynayınca kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatalım tereyağı ve vanilyayı ekleyelim. Kremamızı soğumaya bırakalım.
- Kremamız soğurken kekimizi hazırlayalım.
- Kekimiz için yumurta ve şekeri güzelce çırpalım daha sonra sıcak suyu ekleyelim ,un, vanilya ve kabartma tozunu da ekledikten sonra yağlanmış tepsiye heryeri eşit olacak halde dökelim ve evvelden ısıtılmış 180° fırında alt üst ayarda pişirelim.
- Pişen kekimizi birinci sıcaklığı çıktıktan sonra süt ve şeker karışımını yaparak kekimizi ıslatalım.
- Daha sonra kremamızı kekimizin her yerine eşit gelecek biçimde dökelim.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
- 2 saat buzdolabında dinlendikten sonra servise hazırdır. Afiyet olsun 🌸.
Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







