Gelin Pastası

Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
- 1 petek kabartma tozu
Kekini ıslatmak için;
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 dolu yemek kaşığı un
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Sonradan;
- 1 paket krem şanti
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri çırpma kabına alın, mayonez kıvamı olana kadar çırpın.
- Ardından vanilya ,un ve kabartma tozunu ekleyin ( unu eleyin )iyice çırpın.
- Hamuru tabanını yağladığınız borcuma boşaltın 185 derece evvelden ısıtmış olduğunuz sırtında yaklaşık 18 dakika pişirin.
- Pişen kekinizi fırından alarak soğumaya bırakın.
- Bir tencereye vanilya krem şanti hariç tüm tüm malzemele alarak pişirin kıvamı katılaşmaya başlayınca vanilyayı ilaca edip ocaktan alın ılımaya bırakın .
- Ilıdıktan sonra krem şantiyi ekleyip mikserle 2-3 dakika çırpın.
- Ayrı bir kaseye süt ve şekeri alarak çırpın soğuyan kekinize kürdanla delikler açın ve üzerine sütü her yerine gelecek formda dökün.
- Kekiniz sütünü çektikten sonra muhallebisini üzerine dökerek düz bir biçim verin son olarak hindistan cevizi serpiştirin .
- 2 saat dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
- 2 saatin sonunda çıkarıp dilimleyin üzerini dilediğiniz üzere süsleyin.
İşte bu kadar bence bu süper tatlıyı denemelisiniz 😋afiyet olsun.
Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







