Gelin Pastası

Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1’er paket kabartma tozu, vanilya
  • 1 su bardağı un

Keki ıslatmak için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı şeker

Muhallebisi için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 litre süt
  • 1 paket krem şanti(yoksa pastacı kreması da olur)

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi
  • Fındık
  • Ceviz

Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumuşacık ve tadı asla baymayan nefis pasta;.
  2. Öncelikle muhallebilini yapıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Krem şanti hariç tüm materyalleri tencereye ekliyoruz ve kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  3. Pişen muhallebiyi soğumaya bırakıyoruz ve soğuduktan sonra krem şantiye ekleyip çırpıyoruz. Dolaba dinlenmeye bırakıyoruz.
  4. Keki için; öncelikle yumurta ve şekeri köpük küpün olana kadar güzelce çırpıyoruz. Başka materyalleri de ekleyip karıştırdıktan sonra dikdörtgen borcama döküyoruz.
  5. 180 derecede ortalama 15-20 dk kadar pişiriyoruz. Kekimiz pişerken derin bir kapta şeker ve sütü, şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Keki fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekliyoruz.
  6. Soğuyan keki kürdan yardımıyla delikler açalım. Süt karışımı dökelim ve kek büsbütün çekene kadar bekleyelim.
  7. Soğuyan muhallebiyi kekin üzerine dökelim eşit bir halde yayalım. Üzerine tekrar her yeri eşit olacak halde hindistan cevizi serpelim.
  8. Dilimledikten sonra süsleme kısmını dilediğiniz üzere yapabilirsiniz. Yumuşacık asla baymayan ve tadı damak çatlatan pastamız hazır, deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşhaşlı Çörek (Bildiğiniz Tüm Tarifleri Unutun)
Soğuk Kahve
Avokado Ezmesi
Bir Kaşık Kremayla Yozgat Somunu
Kuru Börülce
Granül Kahve Yapımı (Pratik Tarif)
Hdabla | © 2025 |