Gelin Pastası ‍️

Gelin Pastası ‍️ Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için;

  • 2 su bardağı soğuk süt (400ml)
  • 2 yemek kaşığı şeker (tercihe bağlı ben koymadım)

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi

Gelin Pastası ‍️ Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Gelin pastası için; yumurta ve şekeri köpük köpük olup kabarana kadar çırpalım.
  2. Vanilya kabartma tozu ve unu ekleyerek söndürmeden alttan üste yanlışsız karıştıralım ve dikdörtgen fırın kabını yağlayıp kek karışımını ekleyelim.
  3. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece de pişirelim kürdan yardımı ile denetim edip piştikten sonra soğumaya alalım.
  4. Sütü ve şekeri karıştırıp kek büsbütün soğuduktan sonra üzerine dökelim.
  5. Muhallebisi için; süt, şeker, un, nişasta ve vanilyayı bir tencereye alıp karıştırıp kıvam alana kadar pişirelim.
  6. Koyulaştıktan sonra ocaktan alıp ılımaya bırakalım.
  7. Daha sonra ılıyan muhallebiye kremşantiyi ekleyip mikserle çırpalım pürüzsüz bir kıvam alınca muhallebiimiz hazırdır. (eğer kremşantiden sonra katı bi hal alırsa yarım çay bardağı süt ile açabilirsiniz)
  8. Hazırladığımız muhallebiyi kekin üzerine döküp eşit halde yayalım.
  9. Daha sonra üstüne hindistan cevizini ekleyip buz dolabında 2-3 saat dinlendirip servis edebiliriz. Afiyet olsun 💙.

Gelin Pastası ‍️ Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Paçanga Böreği (Galeta Unsuz)
Kinoalı Semizotlu Soğuk Çorba (Glutensiz ,Hafif)
Mercimekli Köfte
Resimli Pasta (Tam Tarif)
Enfes Tadına Doyamayacağınız Fındık Lahmacun Tarifi
İrmikli Sütlü Pudingli Tatlı
Hdabla | © 2025 |