Geleneksel Gata Kurabiyesi
Geleneksel Gata Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için
- 100 gram tereyağı
- 100 ml yoğurt (yarım su bardağından biraz fazla)
- Yumurta aki
- 2 su bardağı un
- Yarım çay kaşığı tuz
- 5 gram kabartma tozu
- 5 gram vanilya şekeri
Harç için;
- 50 gram tereyağı
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
Üzerine;
- Yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı su
Geleneksel Gata Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur tereyağı ve un birleştirip toz haline getiriyoruz, vanilya, kabartma tozu, yumurta akı ve yoğurt yoğurarak yumuşak ancak çok yapışmayan hamur elde ediyoruz. 30 dakika için buzdolabına kaldırıyoruz.
- Bu ortada iç harcı hazırlıyoruz. Çok kolay. Tek yapılacak şey yumuşamış tereyağı, şeker ve un karıştırmaktır.
- 30 dakika serinlenmiş hamur hiç yapışmıyor ve kolay açılıyor. Hamuru 2 modüle bölüyoruz. Merdane yardımıyla incecik açıyoruz, harcı yarısı serpiyoruz, rulo yapıyoruz.
- Aynı süreç kalan materyaller ile yapıyoruz.
- Tepsiye pişirme kağıdı (veya evvelce kağıt yokken annelerimiz tepsiye incecik tereyağı sürüp çok az un serpiştirin) serip bıçak yardımıyla kurabiye taneleri diziyoruz. Yumurta sürüyoruz.
- 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakikada klâsik gata kurabiyesi hazır olacak. Fırınınıza nazaran vakit ve derece (düşük olmayacak) ayarlayabilirsiniz.
Geleneksel Gata Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















