Geleneksel Gata Kurabiyesi

Geleneksel Gata Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için

  • 100 gram tereyağı
  • 100 ml yoğurt (yarım su bardağından biraz fazla)
  • Yumurta aki
  • 2 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 5 gram kabartma tozu
  • 5 gram vanilya şekeri

Harç için;

  • 50 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un

Üzerine;

  • Yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı su

Geleneksel Gata Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur tereyağı ve un birleştirip toz haline getiriyoruz, vanilya, kabartma tozu, yumurta akı ve yoğurt yoğurarak yumuşak ancak çok yapışmayan hamur elde ediyoruz. 30 dakika için buzdolabına kaldırıyoruz.
  2. Bu ortada iç harcı hazırlıyoruz. Çok kolay. Tek yapılacak şey yumuşamış tereyağı, şeker ve un karıştırmaktır.
  3. 30 dakika serinlenmiş hamur hiç yapışmıyor ve kolay açılıyor. Hamuru 2 modüle bölüyoruz. Merdane yardımıyla incecik açıyoruz, harcı yarısı serpiyoruz, rulo yapıyoruz.
  4. Aynı süreç kalan materyaller ile yapıyoruz.
  5. Tepsiye pişirme kağıdı (veya evvelce kağıt yokken annelerimiz tepsiye incecik tereyağı sürüp çok az un serpiştirin) serip bıçak yardımıyla kurabiye taneleri diziyoruz. Yumurta sürüyoruz.
  6. 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakikada klâsik gata kurabiyesi hazır olacak. Fırınınıza nazaran vakit ve derece (düşük olmayacak) ayarlayabilirsiniz.

Geleneksel Gata Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Acı Severlere Tavuklu Mantar Sote
Türk Kahveli Kurabiye
Dereotlu, Tereyağlı Poğaça
Antepfıstıklı Aypare
Lezzet Bombası Meyveli Kaşık Tatlısı (Videolu)
Annemin Prenses Tatlısı
Hdabla | © 2025 |